Afacerea care ii uneste pe Mugur Isarescu, Valeriu Stoica si Mircea Dinescu

Postat la 29 noiembrie 2010 43 afişări

Piata vinului este estimata in acest an la 400 milioane de euro, cu 10% mai putin comparativ cu anul trecut, potrivit Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV). Motivul scaderii il reprezinta criza, care a afectat consumul de vin.

In medie, in Romania se produc anual circa 6 milioane hectolitri vin, din care piata oficiala a vinului este de 1,2-1,5 milioane hectolitri de vin, restul fiind autoconsum si piata neagra. In medie, un roman consuma 24 litri pe an, adica jumatate din consumul din statele dezvoltate din Uniunea Europeana.

Exporturile in lume de vin romanesc realizate in primele opt luni din acest an au fost de circa 7,68 milioane euro, din care 4,48 milioane euro in UE si 3,2 milioane euro in afara Uniunii Europene. Pe aceasta piata au intrat si o serie de personalitati din viata publica. Una dintre cele mai cunoscute este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
Isarescu,
Stoica,
Dinescu,
vin,
criza,
PNVV
/actualitate/afaceri/afacerea-care-ii-uneste-pe-mugur-isarescu-valeriu-stoica-si-mircea-dinescu-7758935
7758935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.