Adama: In Ucraina, profitul e mai mare

Postat la 25 ianuarie 2008 2 afişări

David Flusberg, presedintele si cofondatorul companiei de dezvoltare imobiliara Adama Holding Public Ltd, spune ca in Ucraina se pot obtine randamente mai bune din afacerile imobiliare comparativ cu Romania si se astepta ca, peste cativa ani, afacerile companiei din tara vecina sa fie mai importante decat cele de pe plan local

"Ucraina este probabil cea mai avansata piata dupa Romania", spune oficialul Adama, companie care a fost fondata in 2004, in Bucuresti. Adama are in prezent investitii in mai multe ansambluri rezidentiale in Capitala si in mai multe orase din provincie, totalul apartamentelor aflate in diferite faze de constructie fiind de aproximativ 6.000.

In plus, Adama s-a extins in ultimii ani pe pietele din regiune, achizitionand mai multe loturi de teren sau alte proprietati imobiliare in Turcia, Ucraina, Moldova si Serbia, piete care vor atrage pe termen mediu intre un sfert si jumatate din investiile companiei.

Flusberg spune ca in Ucraina s-a construit foarte mult in ultimii zece ani, dar ca blocurile de locuinte au o arhitectura identica cu cea folosita inainte de 1990, acest fapt reprezentand o oportunitate pentru investitorii care vor veni "cu un produs occidental".

Astfel, randamentele care se pot inregistra in tara vecina sunt mai mari comparativ celor din Romania, presedintele si cofondatorul Adama mentionand insa ca orice tranzactie incheiata in Ucraina reprezinta o adevarata poveste. "Nu e atat de simplu precum sa cumperi un teren si sa faci un PUZ. Trebuie sa inchei parteneriate cu tot felul de localnici care au relatii, este dificil. Unii spun ca este dificil sa negociezi cu partenerii de afaceri romani, dar negocierile de aici sunt ca un picnic comparative cu ce este in Ucraina", mai spune David Flusberg.

Seful Adama estimeaza ca pe termen mediu vor creste si alte piete, precum Turcia, ponderea acestora in investitiile companiei urmand sa creasca inspre 50%. In acest moment, Adama are in derulare investitii in mai multe ansambluri rezidentiale, situate in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Bacau si Suceava, portofoliul local de terenuri al dezvoltatorului fiind de 1,5 milioane de metri patrati.

In plus, Adama are in dezvoltare si o cladire de birouri in nordul Capitalei, care va avea o suprafata de 30.000 de metri patrati, Flusberg adaugand ca se analizeaza si posibilitatea realizarii unor parteneriate pentru dezvoltarea unor proiecte de spatii comerciale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/adama-in-ucraina-profitul-e-mai-mare-2349505
2349505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.