Actiuni Google puse la vanzare

Postat la 25 ianuarie 2010 14 afişări

Larry Page si Sergey Brin, fondatorii Google, au anuntat ca intentioneaza sa vanda in urmatorii cinci ani, fiecare cate 5,5 milioane din actiunile companiei, afacere care le va aduce venituri de cate 2,75 miliarde de dolari - la valoarea actuala a companiei, ne informeaza Bloomberg.

Prin reducerea numarului de actiuni, puterea de vot a celor doi in cadrul companiei, care detine si cel mai popular motor de cautare din lume, va scadea la 48% de la 59%, cat e in prezent, potrivit unui raport al Comisiei pentru Valori Mobiliare a SUA. "Cei doi sunt foarte implicati si foarte devotati Google. Cea mai mare parte a averii lor va ramane in cadrul Google", a anuntat compania americana intr-un comunicat, potrivit Bloomberg.Page si Brin au deja o avere de 12 miliarde de dolari (8 miliarde de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Google,
actiuni,
Larry Page,
Sergey Brin
/actualitate/afaceri/actiuni-google-puse-la-vanzare-5437374
5437374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.