Acord global între MasterCard şi Western Union pentru soluţii electronice de plată

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 decembrie 2011 33 afişări

MasterCard şi compania Western Union au anunţat un acord global care va face plăţile electronice, inclusiv cele pe carduri preplătite şi transferurile de bani, mai eficiente şi mai convenabile pentru utilizatorii din întreaga lume.

În prezent, la nivel global, aproximativ 2,5 miliarde de adulţi folosesc serviciile financiare de care au nevoie, iar în SUA mai mult de un sfert din populaţia adultă este exclusă de la servicii financiare de bază.

MasterCard şi Western Union colaborează, încă de acum un an, pentru a oferi servicii pe carduri preplătite. Parteneriatul global transformă MasterCard în marca preferată pentru programele preplătite sponsorizate de Western Union, iar Western Union devine serviciul de transfer de bani preferat de MasterCard. Consumatorii vor avea astfel acces la o reţea globală de transfer şi alimentare de bani pe carduri preplătite. Posesorii de carduri preplătite sub mărcile Western Union şi MasterCard vor putea să-şi încarce cardurile în locaţiile MasterCard rePower şi în agenţiile Western Union participante.

Clienţii Western Union vor putea să aranjeze ca un transfer de bani să ajungă direct la un posesor de MasterCard, eligibil. Cei care trimit bani vor avea posibilitatea să plătească pentru transferuri printr-un card sau cont, marca MasterCard, şi să transfere fondurile printr-o agenţie Western Union.

Hikmet Ersek, preşedinte şi CEO al Western Union, declară: "Acest acord pune bazele globalizării serviciilor preplătite. De asemenea, deschidem mai multe opţiuni pentru consumatorii din toată lumea prin această asociere."

"Principalul ţel al parteneriatului nostru global este să creştem incluziunea financiară pentru consumatori şi să oferim mai multe opţiuni de plăţi electronice, care ne fac viaţa mai uşoară", a spus preşedintele şi CEO-ul MasterCard, Ajay Banga.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/acord-global-intre-mastercard-si-western-union-pentru-solutii-electronice-de-plata-9041046
9041046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.