Achizitie record pentru Gorenje

Postat la 24 iunie 2008 40 afişări

Producatorul sloven de electrocasnice Gorenje a efectuat cea mai mare achizitie din istoria sa, prin cumpararea firmei olandeze ATAG Europe B.V.

Pretul tranzactiei este de 130 de milioane de euro, din care aproximativ 37 de milioane de euro vor fi achitate sub forma de actiuni proprii, iar restul in numerar. Prin aceasta achizitie, Gorenje intra pe piata Benelux, cu un total de 20 de milioane de locuitori.

Aproximativ 90% din vanzarile ATAG provin din aceasta zona. Franjo Bobinac, CEO al companiei slovene, citat de agentia Reuters, spune ca pana la sfarsitul lunii iulie spera sa finalizeze o alta achizitie, de dimensiuni mai reduse, fara a da insa detalii. Anul trecut, firma olandeza a inregistrat vanzari de 150 de milioane de euro si a obtinut un profit net de 11 mil. euro. In aceeasi perioada, grupul Gorenje a avut un profit net de 23,7 mil. euro, la vanzari de 1,3 mld. euro.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/achizitie-record-pentru-gorenje-2736327
2736327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.