Acer intra pe piata e-readerelor

Postat la 26 ianuarie 2010 11 afişări

Acer, cel de-al doilea producator de computere din lume, a anuntat lansarea pana la jumatatea acestui an a unui e-reader, cu scopul de a-si mari sursele de venit, potrivit lui Jim Wong, presedintele diviziei de produse IT din cadrul companiei, citat de Bloomberg.

In plus, pe langa acesta, compania taiwaneza va deschide un magazin online de aplicatii si va lansa in cel de-al treilea trimestru propiul netbook, care va fi foarte ieftin si care va functiona in sistemul de operare Google Chrome, ne informeaaza Bloomberg. Odata cu oferirea de software online si lansarea e-readerului, Acer va intra pe piete dominate de Apple, producatorul telefoanelor iPhone, sau cel mai mare retailer online din lume, Amazon.com. Prin noile produse, compania isi va mari profitul net cu aproape 3% in urmatorii doi ani, a mai spus Wong.

Potrivit Bloomberg.com, primul e-reader Acer, care va avea un ecran multitouch de 6 inchi (15,2 cm), va intra in competitie directa cu Kindle, de la Amazon.com sau Nook al Barnes & Noble Inc. "Amazon si Barnes & Noble se concentreaza asupra teritoriului SUA . In Europa de Vest si in Asia-Pacific discutam deja cu companii de publishing", a mai spus Wong. Potrivit estimarilor companiei americane DisplaySearch, vanzarile globale de carti electronice vor creste anual cu 64%, la 1,8 miliarde de unitati pana in 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Acer,
e-reader,
Jim Wong
/actualitate/afaceri/acer-intra-pe-piata-e-readerelor-5445868
5445868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.