A plecat cel mai tare roman de la Mc Donald's (SLIDESHOW)

Postat la 23 septembrie 2009 58 afişări

Dupa o cariera de 16 ani in cadrul retelei de restaurante de tip fast-food Mc Donald's, Marian Alecu se retrage din functia de director general, post pe care l-a ocupat timp de 12 ani pentru a incepe o afacere pe cont propriu.

"Voi incepe o cariera antreprenoriala in oricare alt domeniu in afara de cel al restaurantelor, pentru ca mi-a ajuns", a declarat Marian Alecu. Alecu a adus operatunile Mc Donald's in Romania la afaceri de 108 mil. euro in 2008.

Compania deschidea in urma cu 13 ani primul sau restaurant in zona Unirii din Capitala, marcand totodata un record: restaurantul din Europa cu cele mai mari vanzari in ziua deschiderii. Urmatorii opt ani au fost insa dificili, avand in vedere ca bilantul financiar a indicat pierderi substantiale la fiecare sfarsit de an.

"Am redus incet-incet pierderile, pentru ca din 2003 sa ajungem pe zero si sa mergem inspre profit. In prezent, suntem o tara din lantul McDonald's cu profit decent", declara Marian Alecu pentru BUSINESS Magazin in urma cu un an. "De obicei, un consumator sta in medie 20 de minute intr-un McDonald's clasic. In cele de tip nou, clientii petrec mult mai mult timp". Astfel ca pe ansamblul unei zile, restaurantele din Romania au in total 250.000-300.000 de clienti, la nivel mondial media fiind de 42 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marian Alecu,
Mc Donald's,
fast-food
/actualitate/afaceri/a-plecat-cel-mai-tare-roman-de-la-mc-donald-s-slideshow-4925216
4925216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.