23 decembrie, cea mai aglomerata zi de cumparaturi din an

Postat la 22 decembrie 2009 9 afişări

Peste 18.000 de tranzactii sunt asteptate sa aiba loc in fiecare minut pe cardurile Visa, in Europa.

Visa Europe se asteapta ca toate recordurile in materie de cumparaturi sa fie depasite pe 23 decembrie, cand toti clientii fac ultimele cumparaturi de Craciun.

Conform celor mai recente date, Visa Europe estimeaza ca va procesa peste 27 de milioane de tranzactii in toata Europa, in valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult decat in anul anterior.

Cel mai aglomerat moment este asteptat pe 24 decembrie, intre orele 11.00-12.00, cand Visa estimeaza ca va inregistra pana la 850 de tranzactii pe secunda, fata de 731 in 2008.

Cheltuielile pe cardurile Visa, in primele doua saptamani ale lunii decembrie sunt cu 10% mai mari fata de acelasi interval din 2008, iar 56% dintre cumparaturi s-au facut pe carduri de debit Visa.

"Statisticile noastre arata ca oamenii inca cheltuiesc in perioada dinaintea Craciunului. Vanzarile online au inregistrat deja cifre record si ne asteptam ca centrele comerciale sa incaseze venituri considerabile", spune Steve Perry, directorul comercial al Visa Europe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
cumparaturi,
Craciun,
Visa,
studiu
/actualitate/afaceri/23-decembrie-cea-mai-aglomerata-zi-de-cumparaturi-din-an-5198155
5198155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.