16% mai mult pentru Fabryo

Postat la 06 septembrie 2010 17 afişări

Cota de piata valorica a Fabryo Corporation, cel mai mare producator de lacuri si vopsele decorative din Romania, a continuat sa creasca, ajungand la 22,7% in iulie 2010, cu un procent peste intervalul aprilie-mai al acestui an.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cota valorica de piata este mai mare cu 16%, conform companiei de cercetare de piata MEMRB. Compania a inregistrat cresteri in volum si valoare pe principalele categorii de produse, cea mai dinamica categorie fiind cea a lacurilor - crestere de 58% in volum si 62% in valoare.

"Ultimele date MEMRB indica o crestere fata de aprilie-mai, astfel incat ne mentinem tinta pentru acest an, in ceea ce priveste pozitia de lider, atat in retail, cat si in industrie", declara Aliz Kosza, director general executiv Fabryo Corporation. Conform cifrei totale de afaceri, Fabryo estimeaza ca detine o cota valorica de 30% din piata totala de produse decorative, inclusiv colormixuri si tencuieli - categorii care nu sunt incluse in monitorizarea MEMRB.

Compania detine cea mai mare platforma de productie de vopsele din Europa de Sud-Est, in urma unei investitii de peste 20 milioane de euro. Compania este detinuta de fondul de investitii suedez Oresa Ventures. Piata de lacuri si vopsele decorative a scazut anul trecut cu circa 25%, pana la circa 160 de milioane de euro, in functie de diferitele estimari. Cele mai importante companii de profil sunt Fabryo, Kober, Deutek, Policolor, Sarcom si Atlas Corporation.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
Fabryo,
lacuri,
vopsele
/actualitate/afaceri/16-mai-mult-pentru-fabryo-7127328
7127328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.