14 administratori de pensii private obligatorii, amendati de Consiliul Concurentei pentru ca s-au inteles sa incalce legislatia

Postat la 17 august 2010 13 afişări

Consiliul Concurentei (CC) a amendat cu 5,2 milioane de lei un numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) care "s-au inteles" sa incalce legislatia cu privire la repartizarea persoanelor care s-au inscris la doua sau mai multe fonduri.

"Administratorii de fonduri de pe Pilonul II, in pofida legii, au modificat legislatia in ceea ce priveste modul de repartizare a persoanelor care au aderat la mai multe fonduri de pensii private. Potrivit legii, cei cu mai mult de doua semnaturi trebuiau sa intre intru-un proces de repartizare aleatorie, asa numita loterie. Practic, administratorii s-au inteles si si-au impartit in mod egal persoanele cu dubla semnatura", a declarat, intr-o conferinta, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/14-administratori-de-pensii-private-obligatorii-amendati-de-consiliul-concurentei-pentru-ca-s-au-inteles-sa-incalce-legislatia-6922270
6922270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.