100 Tineri manageri de top. Daniel Basalău, Taco Bell România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 noiembrie 2025 23 afişări

100 Tineri manageri de top. Daniel Basalău, Taco Bell România

Director General, Taco Bell România

38 de ani


Este director general al Taco Bell România, parte a Grupului Sphera, din iunie 2025, anterior având funcţia de director operaţional, pe care a preluat-o în 2023. Are experienţă de 18 ani în Horeca, iar din mai 2017 face parte din echipa Taco Bell. Anterior a lucrat la KFC, unde a avut mai multe roluri, între care director de restaurant vreme de şapte ani.

 

START CU IMPACT


Ai dat-o în bară? Perfect. Povesteşte-ne.


Mai mult sau mai puţin. Fiecare dintre noi a avut parte de mici eşecuri care ne-au modelat şi de la care am învăţat că reuşitele în viaţă vin atunci când nu renunţi la progresul constant. Când încerci să faci mâine ceea ce nu ţi-a ieşit azi, abordează situaţia cu mai multă încredere, efort şi suflet. Experienţa te învaţă că succesul vine către cei care perseverează şi îndrăznesc să viseze. Cea mai mare greşeală din care am învăţat o lecţie importantă este că nu poţi să ai încredere în oameni care nu îţi apreciază munca şi pentru care cuvântul „superficial” face parte din orizontul personal de viaţă.


Greşeală vs.

eşec: unde tragi linia?


Aş duce lucrurile la extrem şi aş spune că este normal să greşeşti. Dar, dacă o faci fără să iei în considerare miza, riscând totul fără o analiză realistă, eşti cu un picior mai aproape de eşec. Eşecul, pentru mine, înseamnă să renunţi să lupţi înainte de a începe „războiul”, să crezi mai mult în ce nu poţi realiza şi să nu faci nimic care să te automotiveze să te ridici din fiecare situaţie pe care o consideri provocatoare.

 

TRASEU & AMBIŢIE


Ce responsabilităţi duci azi în spate – şi unde vrei să ajungi mâine?


Când mă uit în urmă la cei 18 ani de carieră, pot spune că sunt mândru de tot ce am realizat, atât ca dezvoltare personală, cât şi ca suport şi mentor pentru formarea altor colegi. Am început ca student casier la KFC, într-un restaurant în care mi-am dorit să dau tot ce învăţam şi la şcoală. Am ascultat, am muncit, am fost şi coleg, şi psiholog pentru mulţi. Am fost manager de tură, director de restaurant şi, cel mai important, manager de oameni. Iar Taco Bell mi-a oferit sentimentul cel mai sincer de apartenenţă, acel Live Más pe care îl trăiesc în fiecare zi cu autenticitate.


CEO sau antreprenor?

Întotdeauna am fost de părere că nu poţi ajunge un CEO de succes dacă nu scoţi antreprenorul din tine la suprafaţă. Visurile există ca să te motiveze să le transformi în realitate. Nu trebuie să trăieşti din ele, ci să le faci parte din viaţa ta de zi cu zi. Cu siguranţă spun „antreprenor”, dar cred că atunci când eşti pregătit şi ancorat în realitate, pot exista şi paşi mai mari.

 

ECHILIBRU & INSPIRAŢIE


Job + viaţă personală = echilibru?


Echilibrul nu are o reţetă fixă. E despre cum reuşeşti să îmbini cele două planuri, profesional şi personal, oferindu-le respectul şi timpul cuvenite. Sunt momente când balanţa se înclină într-o parte, dar important este să ştii să revii şi să fii prezent în ambele roluri.


Ce faci când nu lucrezi?


Sunt mare iubitor de natură. Mă deconectez total când ies în aer liber, las în urmă grijile şi îmi încarc bateriile. Liniştea, o drumeţie şi o carte bună la apus sunt pentru mine definiţia unui timp bine petrecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.