100 Cei mai admiraţi CEO din România - 090. Denis Le Vot, Vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia

Postat la 27 martie 2023 95 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 090. Denis Le Vot, Vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia

#mizapeelectrice #inginerialeadershipului #DaciacuceresteEuropa

Denis Le Vot a fost numit vicepreşedinte executiv al grupului şi CEO al mărcii româneşti Dacia pe 1 ianuarie 2021, iar de atunci, a reiterat planul de „vinde tot mai multe maşini şi depăşirea pragului de 1 milion de unităţi anual”. De asemenea, un alt pas pe care spune că şi-au propus să îl facă este electrificarea uzinei de la Mioveni: „în 2035, toate modelele Dacia vor fi electrice”.

A studiat ingineria la École des mines din Paris şi s-a alăturat Renault în 1990, în vânzări şi marketing. Apoi, a deţinut funcţii de conducere în operaţiuni internaţionale – inclusiv în Rusia, Belgia şi Turcia – înainte de a deveni vicepreşedinte pentru marketing şi vânzări având în subordine regiunea Eurasia. În 2013, Le Vot a fost numit vicepreşedinte pentru vânzări şi marketing având în subordine regiunea Europa şi a devenit preşedinte al regiunii Eurasia în 2016. S-a mutat la partenerul de alianţă Nissan în 2018 ca preşedinte al regiunii America de Nord, iar în 2019 a devenit şef al unităţii de afaceri pentru vehicule utilitare uşoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.