Afacerea Liga Campionilor: Câte milioane de euro poate obţine Steaua de la UEFA

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 august 2013 1037 afişări

Echipa Steaua Bucureşti va întâlni formaţia Legia Varşovia în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, care permite accesul în faza grupelor competiţiei.

Afacerea Liga Campionilor: Câte milioane de euro poate obţine Steaua de la UEFA

Calificarea în grupe ar aduce clubului cel puţin 8,6 milioane de euro, potrivit datelor UEFA, care nu includ drepturile de televizare. Fiecare victorie din faza grupelor va aduce în plus Stelei câte un milion de euro, iar rezultatele de egalitate câte 500.000. Dacă va elimina Legia Varşovia, Steaua va disputa şase meciuri în faza grupelor.

Campioana Ligii I este singura reprezentantă a României în sezonul 2013/2014 al Ligii Campionilor. Steaua a intrat în competiţie în turul doi preliminar, eliminând campioana Macedoniei, Vardar Skopje, şi campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi, fără a pierde niciun meci. Fiecare dintre cele 20 de echipe ajunse în ultimul tur preliminar al competiţiei primeşte de la UEFA 2,1 milioane de euro.

Cele 16 echipe care trec de faza grupelor şi ajung în optimile de finală primesc câte 3,5 milioane de euro, cele ajunse în sferturi mai primesc 3,9 milioane de euro, în timp ce semifinalistele vor primi 4,9 milioane. Câştigătoarei trofeului îi revine un bonus de 10,5 milioane de euro, iar finalistei 6,5 milioane.

La tragerea la sorţi a ultimului tur preliminar, Steaua Bucureşti a făcut parte din urna capilor de serie, celelalte posibile adversare fiind Austria Viena, NK Maribor (Slovenia), Ludogorets Razgrad (Bulgaria) şi Shakhter Karagandy (Kazahstan).

În cazul în care Steaua nu trece de dubla cu Legia, campioana României are un loc asigurat în grupele Europa League.

Până în prezent Steaua a jucat de şase ori în grupele Ligii Campionilor, ultima oară în sezonul 2008/2009. Anul trecut, Steaua a ajuns în optimile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată de câştigătoarea trofeului, Chelsea Londra.

Meciurile din ultimul tur preliminar al UEFA Champions League (în curs de actualizare)

Dinamo Zagreb - Austria Viena

Ludogorets Razgrad - Basel

Victoria Plzen - Maribor

Shakhter Karagandy - Celtic FC

Schalke 04 - Metalist

Pacos de Ferreira - Zenit St.Petersburg

PSV Einhoven - AC Milan

Fenerbahce - Arsenal

Lyon - Real Sociedad

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
liga campionilor,
steaua,
tragere la sorti,
uefa
/actualitate/afacerea-liga-campionilor-cate-milioane-de-euro-poate-obtine-steaua-de-la-uefa-11235150
11235150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.