Afacerea cu care românii pot da lovitura în viitor. Aceste fructe dulci şi cremoase aduc câştiguri importante

Postat la 30 octombrie 2021 5319 afişări

Afacerea cu care românii pot da lovitura în viitor. Aceste fructe dulci şi cremoase aduc câştiguri importante

Banana-nordului (Asimina triloba) este cunoscută în toată lumea sub denumirea de fructul paw paw, după numele dat de amerindienii din America de nord. Astăzi, banana-nordului este una dintre cele mai exotice plante care au fost aclimatizate în România cu un potenţial uriaş pe piaţa autohtonă, mai ales datorită gustului deosebit – de vanilie cu ciocolată, dar şi faptului că fructul este foarte bogat în vitamine şi minerale.

Echipa cercetătorilor Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în frunte cu prorectorul prof. Florin Stănică, studiază de mai mulţi ani acest fruct în grădinile instituţiei şi s-au convins de faptul că planta este capabilă de a oferit cultivatorilor români recolte bune, de pe urma cărora se poate face un profit mulţumitor.

Interesant este fapt că, deşi este un fruct neobişnuit rar în pieţele noastre, banana-nordului are deja mai bine de 100 de ani de când creşte în România. ”La noi în ţară se pare că a fost introdusă în jurul anului 1900 în localitatea Pianu Nou, judeţul Alba, de către un emigrant întors din America. De acolo, câteva plante au ajuns în localitatea Geoagiu, unde se găsesc şi în prezent în curţile unor localnici”, povesteşte prorecotorul USAMV.

De la plantele din judeţul Alba şi până la cele propuse de cercetători este însă cale destul de lungă, iar soiurile aduse în anii 2000 din Italia sunt mult îmbunătăţite, oferă producţii bune, iar fructele sunt adevărate delicatese.

Informaţiile publicate de Agrointeligenţa – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acţiona în consecinţă, scrie www. agrointel.ro/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fructe,
romani,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.