Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut din nou Ucrainei eliberarea membrilor deţinuţi ai fostului guvern

Postat la 10 martie 2012 50 afişări

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCoE) a cerut din nou vineri Ucrainei să elibereze foşti membri ai Guvernului, între care şi pe fostul premier, Iulia Timoşenko, invocând o "justiţie selectivă" aplicată lor.

APCoE regretă "absenţa oricărui semn tangibil de satisfacere a pretenţiilor sale cu privire la anchetele penale" pornite mai ales împotriva fostului ministru de Interne, Iuri Luţenko, fostului vicepremier al Justiţiei, Evgheni Korniciuk, şi Iuliei Timoşenko. "Într-o declaraţie adoptată în comisie permanentă la Paris, APCoE a reamintit că a cerut, fără succes, Ucrainei să modifice prevederile Codului său Penal care sancţionează "decizii politice normale" după ce a trecut o perioadă de timp de la luarea acestora. APCoE califică drept "inechitabil" procesul în urmă căruia Luţenko a fost condamnat pe 27 februarie la patru ani de închisoare, "pentru infracţiuni care nu justifică pedeapsa cu închisoarea".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adunarea-parlamentara-a-consiliului-europei-a-cerut-din-nou-ucrainei-eliberarea-membrilor-detinuti-ai-fostului-guvern-9386059
9386059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.