Adrian Vasilescu, BNR: ROBOR-ul nu poate fi stabilit în birou, nu poate fi stabilit prin Ordonanţă de Urgenţă

Postat la 27 martie 2019 37 afişări

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), a susţinut, miercuri, că înlocuirea ROBOR cu rata dobânzii la tranzacţiilor interbancare poate să nu ducă la reducerea ratei creditelor, aşa cum crede Guvernul, deoarece ROBOR este stabilit doar de piaţă.

Adrian Vasilescu, BNR: ROBOR-ul nu poate fi stabilit în birou, nu poate fi stabilit prin Ordonanţă de Urgenţă

„ROBOR-ul este un indicator de piaţă. Aşa este şi aşa va rămâne. ROBOR-ul nu poate fi stabilit în birou, nu poate fi stabilit prin Ordonanţă de Urgenţă. (…) Cifrele aşa spun că ROBOR nu ascultă de ce se întâmplă în cancelarie”, a spus, miercuri, Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), într-o intervenţie telefonică la Digi24.

 

Rata dobânzii tranzacţiilor interbancare, cu care Guvernul vrea să înlocuiască ROBOR la calcularea ratelor pentru credite, a crescut în februarie faţă de ianuarie mai mult decât ROBOR, arată un grafic realizat de BNR. Media lunară a ROBOR la 3 luni a fost de 3,17% în februarie, în creştere de la 2,97% în ianuarie. În schimb, rata dobânzii tranzacţiilor interbancare a fost în februarie de 3,38%, în creştere de la 2,24% în ianuarie.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
stabilire,
bnr,
adrian vasilescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.