Peste 70% din cifra de afaceri a TeraGlass, acoperită de exporturi

Autor: Andra Stroe Postat la 27 martie 2019 75 afişări

Cifra de afaceri a TeraGlass, compania care deţine portofoliul de tâmplărie termoizolantă al Grupului TeraPlast, a avut o creştere de 26% în 2018, în condiţiile în care capacitatea de producţie a companiei a fost ocupată în proporţie de 90%.

Peste 70% din cifra de afaceri a TeraGlass, acoperită de exporturi

Peste 70% din cifra de afaceri provine din activitatea de export, produsele TeraGlass ajungând anul trecut în 12 ţări europene, precum Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovenia sau Slovacia. De altfel, 60% dintre clienţii TeraGlass sunt din străinătate. În România, produsele TeraGlass se comercializează în special în marile magazine de bricolaj.

Cu o experienţă de peste 10 ani în domeniu, fabrica TeraGlass, localizată în municipiul Bistriţa, produce ferestre şi uşi din PVC, paneluri şi panouri ornamentale şi confecţii din aluminiu, având o capacitate anuală de peste 120.000 de unităţi. În prezent, compania are 125 de angajaţi.

În vederea extinderii capacităţii de producţie, în 2018, TeraGlass a demarat un proiect finanţat prin schema de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Proiectul vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producţia ferestrelor şi uşilor din PVC, proces ce va contribui la creşterea capacităţii de producţie şi a productivităţii muncii, suplinind cererea aflată în creştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
cifra de afaceri,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.