Cât de multe credite dau băncile companiilor din România. Ponderea creditelor corporate în PIB este în jurul a 12%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Postat la 26 martie 2019 43 afişări

Firmele preferă mai mult împrumuturi de la acţionari şi creditele externe şi comerciale, în detrimentul creditelor bancare interne ♦ În 2018 companiile au început să prefere din nou creditele în valută, după şapte ani de scăderi, în contextul creşterii dobânzilor la împrumuturile în lei.

Cât de multe credite dau băncile companiilor din România. Ponderea creditelor corporate în PIB este în jurul a 12%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Ponderea în PIB a creditelor acordate de bănci compa­niilor a oscilat în ultimii doi ani în jurul nivelului de 12%, finanţările corporate fiind mai scăzute faţă de creditele direc­ţionate către populaţie.

 

Atât ponderea creditelor corporate în PIB, cât şi ponderea împrumuturilor pentru populaţie în PIB au coborât în ultimii ani la cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu.

 

Cele mai mari valori al raportului credite corporate în PIB, de peste 20%, s-au înregistrat în anii 2011-2012, iar de atunci tendinţa a fost predominant descendentă, în timp ce economia a fost în ultimii ani în ascensiune.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
companii,
pib

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.