ATENŢIE, companii: Costul înlocuirii unui angajat este de 5 ori mai mare decât costul cu angajatul

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 martie 2019 5480 afişări

ATENŢIE, companii: Costul înlocuirii unui angajat este de 5 ori mai mare decât costul cu angajatul

Pe o piaţă a muncii în care angajaţii sunt din ce în ce mai greu de găsit, în special cei care intră sub incidenţa denumirii de „talente”, iar costurile sunt foarte ridicate, apreciază Irina Tache, solution sales executive HCM LoB, SAP România.

„Peste 70% dintre resursele unei companii se îndreaptă căre angajat. Este foarte important să ne uităm spre recrutarea celor mai bune talente. Costul înlocuirii unui angajat care pleacă cu altul este de până la 5 ori mai mare decât costul cu angajatul, iar durata este de până la 50 de zile lucrătoare”, spune Irina Tache, în cadrul ZF HR Trends 2019.

În studiile lor, cei de la SAP au descoperit că un factor foarte important pentru oameni este vacanţa plătită - acesta fiind şi un factor care poate determina un angajat să părăsească o companie pentru alta. 

Citeşte continuarea articolului pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.