Adrian Sârbu: Marcel Ciolacu joacă un teatru politic foarte bun. El a ştiut şi ştie că nu se va putea opera fără cash în România, în secolul ăsta

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 09 noiembrie 2023 92 afişări

Nemo: Ciolacu pare că nu mai ştie pe ce lume trăieşte. După ce a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a găsit soluţia să oprească evaziunea din ţară prin limitarea plăţilor cash, Guvernul s-a răzgândit. De ce? Pentru că societatea nu e pregătită. Până la urmă, Ciolacu rămâne fan cash, ne-a demonstrat-o în pandemie. E, tu ce crezi? Ştie pe ce lume trăieşte?

Adrian Sârbu: Ce poate să fie mai frumos decât să-ţi numeri cash-ul? Şi vine Ciolacu să-ţi ia plăcerea asta? Păi se poate măi frate?

Marcel Ciolacu joacă un teatru politic foarte bun. Pentru el, pentru obiectivele lui. Şi a reuşit să ne convingă că e aproape de oameni, cum erau sutele alea aproape de el, în buzunar.

Eu cred că dl. Ciolacu are şi umor. El a ştiut şi ştie că nu se va putea opera fără cash în România, în secolul ăsta.

Îţi reamintesc ce-am spus. Obiectivul acestei “revoluţii”, că am vorbit de o „revoluţie fiscală”, a fost să nu se întâmple nimic cu bugetarii, da? Ai văzut vreo măsură de reducere a cheltuielilor bugetare? Eu nu am văzut.

Hofi: Nici nu şi-au propus asta.

Adrian Sârbu: Cum facem să reducem cheltuielile bugetare, singura măsură logică pentru un guvern care vrea să administreze responsabil banii unei ţări? Şi îţi reamintesc că obiectivul dlui Ciolacu a fost ca noi românii, nu tu, nu tu, nu eu, noi, românii bugetari, noi românii care luăm decizii asupra banilor românilor. Care? Ăia 110-120 de miliarde din buget, plus 70 de miliarde de la UE şi să nu-l întrebe nimeni ce face cu ei.

Cu siguranţă că o să facă o sumedenie de lucruri bune despre care o să aflăm în viitor. Aşa cum dl. Grindeanu a mai promovat “o revoluţie”.Şi anume „revoluţia” rutei ocolitoare de la Comarnic.

În tot ceea ce priveşte celebru pachet fiscal şi deja celebra expresie „s-a terminat cu şmecheria”, de fapt, el (Ciolacu) a iniţiat un nou nivel de smecherie. Şmecheria e „hai să mă fac că vă iau cash-ul ca să vi-l dau înapoi. Nu sunt eu băiat bun?” Ba da. Cine e băiat bun? Marcel Ciolacu. Dar între timp au mai trecut două luni şi nu s-a petrecut nimic. Din buget nu s-a tăiat un leu, deficitul îl mai discutăm în februarie şi dacă avem puţin noroc că e zăpadă... noroc pentru primari e să nu fie zăpadă, cum ştim, trecem de anul ăsta şi poate vin nişte bani de la UE.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.