Adio portofel! In curand vom plati totul cu ceasul - VIDEO

Autor: Roxana Cristea Postat la 01 februarie 2011 13 afişări

Analistii tehnologici din SUA fac numeroase prognoze despre cum va arata viitoarea generatie de smartphone-uri- inclusiv Apple iPhone 5- care vor folosi asa numita tehnologie “plata fara numerar”.

Compania Near Field Communication a dezvoltat un soft ce permite a doua dispozitive sa faca schimb de date atunci cand sunt la o distanta mica unul de altul. In cazul Apple, ar putea face ca utilizatorii iPhone 5 sa " scuture telefonul si sa plateasca".

Nu este o tehnologie noua insa. Samsung Electronics experimenteaza deja cu anumite dispozitive mobile de la NFC in anumite piete. Si unele orase din Asia si Europa au adoptat tehnologia fara numerar pentru transporturi, precum cardul Oyster din Londra.

In Hong Kong, "scutura si plateste" este populara de mai mult de un deceniu, suficient timp pentru a deveni o parte din viata de zi cu zi. Asadar, aproximativ 95% din cei 7 milioane de locuitori ai orasului utilizeaza un card numit Octopus, care fi folosit atat pentru autobuze, taxiuri, dar si pentru un numar mare de servicii in retail si outleturi. Compania care a dezvoltat cardul a spus ca are 3.000 de parteneri de servicii- incluzand supermarketuri, restaurante si magazine de cadouri. Cardul poate fi integrat in ceasuri, telefoane sau bijuterii. In plus, politia din Hong-Kong a utilizat datele salvate pe aceste carduri pentru a rezolva mai multe crime in ultimii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portofel,
ceas,
plata
/actualitate/adio-portofel-in-curand-vom-plati-totul-cu-ceasul-video-7939347
7939347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.