Adio, conturi ascunse! Guvernul a aprobat legea care scoate la iveală toţi banii

Postat la 03 februarie 2016 1201 afişări

Guvernul României a anunţat că a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de lege pentru ratificarea Acordului Multianual al Autorităţilor Competente pentru Schimb Automat de Informaţii privind Conturi Financiare, semnat la Berlin, la 29 octombrie 2014.

Adio, conturi ascunse! Guvernul a aprobat legea care scoate la iveală toţi banii

Odată intrat în vigoare, acest Acord va permite României să facă schimb de informaţii în scopul identificării persoanelor fizice sau firmelor care eludează fiscul, prin transferul banilor în conturi din străinătate.

„Frauda fiscală şi evaziunea fiscală la nivel transfrontalier au devenit subiecte de îngrijorare majoră la nivel mondial, astfel încât Comisia Europeană, în comunicarea sa din 6 decembrie 2012, a stabilit un plan de acţiune privind consolidarea luptei împotriva fraudei şi evaziunii fiscale, schimbul automat de informaţii constituind un instrument important în această privinţă. Ca urmare a lărgirii sferei de efectuare a schimbului automat de informaţii financiare, OCDE a promovat Acordul multilateral pentru schimbul automat de informaţii privind conturi financiare care include prevederi exprese privind respectarea secretului fiscal. Ministrul Finanţelor Publice a semnat, pentru România, acest Acord care va permite schimbul de informaţii la nivelul unui standard globat convenit de OCDE. Acordul este în concordanţă cu legislaţia din ţara noastră şi corespunde politicii promovate de România în domeniul schimbului de informaţii”, se arată în comunicatul Guvernului remis Vocea Transilvaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conturi,
aprobare,
bani,
guvern,
ascundere,
lege
/actualitate/adio-conturi-ascunse-guvernul-a-aprobat-legea-care-scoate-la-iveala-toti-banii-15028937
15028937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.