Adevărul despre Wuhan: Un studiu arată că numărul real de cazuri ar fi fost de 10 ori mai mare faţă de cifrele anunţate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 decembrie 2020 462 afişări

Adevărul despre Wuhan: Un studiu arată că numărul real de cazuri ar fi fost de 10 ori mai mare faţă de cifrele anunţate

Situaţia epidemiologică din Wuhan ar fi fost de 10 ori mai gravă în primăvară decât cea înregistrată în cifrele oficiale, arată un studiu realizat de autorităţile de sănătate publică din China, citat de Bloomberg.

Circa 4,4% dintre cei testaţi au dezvoltat anticorpi care pot lupta cu agentul patogen care cauzează Covid-19, ceea ce sugerează că au fost infectaţi deja în trecut, conform unei anchete derulate în luna aprilie de centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor din China, la care au participat 34.000 de persoane. Datele studiului au fost publicate luni.

O astfel de rată de infectare sugerează că dintre cei 11 milioane de oameni din Wuhan, circa 500.000 au fost deja infectaţi, de 10 ori mai mult în comparaţie cu cele 50.000 de cazuri raportate de autorităţi până la mijlocul lunii aprilie, când a fost derulată ancheta.

Chinezii au fost criticaţi la nivel internaţional pentru modul în care au gestionat începutul epidemiei, care s-a răspândit în toată lumea şi a devenit o pandemie globală în acelaşi an în care a fost anunţat primul caz oficial.

Statele Unite a pus sub semnul întrebării modul în care China a gestionat începutul epidemiei în Wuhan, în contextul în care situaţia epidemiologică din China a fost eclipsată rapid de situaţii mai grave înregistrate în Europa şi în America de Nord.

Dincolo de ceea ce sugerează datele, nu este neobişnuit ca autorităţile de sănătate dintr-o ţară să raporteze mai puţine cazuri în timpul unei epidemii care se extinde agresiv, în contextul în care capacităţile de testare sunt limitate, iar sistemele publice de sănătate sunt puse rapid la încercare. Situaţia este complicată şi de faptul că anumite persoane se pot infecta, dar rămân asimptomatice.

Anchetele ca aceasta derulată de autorităţile de sănătate din China în aprilie sunt utilizate la nivel global de profesioniştii din sănătate pentru a înţelege cu adevărat scara la care s-a extins o epidemie, de la Covid-19 până la SIDA şi hepatită. Rezultatele generate de astfel de studii pot influenţa modul în care autorităţile gestionează criza sanitară şi modul în care sunt distribuite eforturile de imunizare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.