Acuzaţii grave: Anchetă la Ambulanţa Vaslui, unde un medic este acuzat că nu resuscitează pacienţii

Postat la 09 iulie 2019 44 afişări

Un medic de la Ambulanţa Vaslui este acuzat de colegi că nu vine la timp la seriviu, părăseşte echipajul în timpul intervenţiilor şi, cel mai grav, uneori refuză să resusciteze pacienţi. Corpul de Control din cadrul DSU a fost în control şi a emis un raport în acest caz.

Acuzaţii grave: Anchetă la Ambulanţa Vaslui, unde un medic este acuzat că nu resuscitează pacienţii

Un medic d ela Ambulanţa Vaslui este acuzat de colegii săi că ar fi părăsit echipajul în timp ce transporta un pacient de la Bârlad la Iaşi, că nu se prezintă la timp la serviciu, dar şi că uneori nu resucitează pacienţi aflaţi în stop cardio-respirator. Reprezentanţii sindicatului Serviciului Judeţean de Vaslui au făcut o sesizare către conducerea instiuţiei şi către corpul de control al DSU. Raportul DSU a fost înaintat Comisiei de Disciplină, ce urmează să stabilească modul în care va fi medicul sancţionat pentru faptele sale.

„Noi am făcut o sesizare unităţii cu unele probleme. După, a fost sesizat şi Corpul de Control al DSU, al domnului Raed Arafat, care a fost la Vaslui, au stat câteva ore, au verificat nişte fişe, unele înregistrări de pe la dispecerat", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Leonte Condurache, liderul de sindicat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

În sesizarea depusă conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui sunt prezentate mai multe situaţii în care medicul nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu.

Potrivit documentului, în 9 aprilie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui a fost solicitat pentru transferul unui pacient de la CPU Bârlad la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, avându-l ca şef de echipaj pe medicul aizat, însă acesta ar fi părăsit echipajul în timpul transportului pentru a merge cu o altă maşină până la Vaslui, iar acolo şi-a sunat un coleg să îl schimbe.

„Transferul pacientului s-a efectuat în echipaj complet până la ieşirea din oraşul Bârlad. În staţia peco echipajul a oprit pentru ca doctorul să-şi preia maşina cu inscripţia unui serviciu privat de ambulanţă, adusă acolo de către un voluntar. Astfel, transferul pacientului de la ieşirea din oraşul Bârlad până la intrarea în oraşul Vaslui s-a efectuat fără prezenţa medicului", se arată în sesizare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
refuz,
vaslui

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.