Olguţa Vasilescu: Recalcularea a peste cinci milioane pensii, o muncă titanică. Au blocat-o şase luni

Postat la 08 iulie 2019 57 afişări

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că, în condiţiile în care legea pensiilor a fost blocată şase luni, specialiştii din Casa Naţională a Pensiilor vor trebui să recalculeze peste 5 milioane de pensii, ceea ce reprezintă o "muncă titanică", presiunea pe aceştia fiind "uriaşă".

Olguţa Vasilescu: Recalcularea a peste cinci milioane pensii, o muncă titanică. Au blocat-o şase luni

"Au blocat această lege a pensiilor mai bine de şase luni de zile. (...) S-a întârziat şase luni de zile, timp foarte important pentru specialiştii noştri de la Casa Naţională de Pensii, care trebuie să înceapă deja recalcularea a peste 5 milioane de pensii. Vă daţi seama ce muncă titanică. Timp în care se putea organiza licitaţia pentru soft, pentru că, conform legislaţiei din România, nu poţi să faci o achiziţie până când legea nu apare în Monitorul Oficial. Au pierdut şase luni de zile pe care nu ştiu cât de repede le vor recupera cei de la Casa de Pensii. Este o presiune uriaşă pe cei de la Casa Naţională de Pensii. Vor trebui probabil să se reorganizeze, pentru că nu este foarte uşor ca într-un termen de un an şi jumătate în loc de doi ani să te organizezi şi cu o licitaţie pentru soft să faci o recalculare pentru peste 5 milioane de pensii", a declarat, luni, fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

În ceea ce priveşte o eventuală lege de impozitare a pensiilor speciale, Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu este normal să existe pensii de peste 10.000 lei fără contributivitate, iar, în cazul în care va exista un proiect de lege pe această temă, ea va vota pentru.

"Nu este normal să existe pensie de peste 10.000 lei, în condiţiile în care nu vorbim despre contributivitate. Sunt şi pensii de peste 10.000 de lei, plătite de Casa Naţională de Pensii, dar care sunt pe contributivitate, şi atunci acolo este clar că nu poţi să faci alt tip de impozitare. (Impozitarea progresivă a pensiilor speciale -n.red.) chiar este o soluţie bună. Este o chestiune pe care o vom clarifica în momentul în care va veni la vot. Din punct de vedere personal, pentru că nu ştiu să fie luată o decizie în partid pe tema aceasta, eu aş vota o asemenea lege", a afirmat social-democratul.

Vasilescu susţine că toate legile privind pensiile speciale care au trecut prin Parlament nu au vizat eliminarea acestora.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
recalculare,
blocare,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.