Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care ar putea schimba Codul Rutier radical

Postat la 08 iulie 2019 80 afişări

La începutul acestei luni a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede anumite modificări ale articolelor din capitolul VII care reglementează răspunderea contravenţională.

Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care ar putea schimba Codul Rutier radical

Propunerea legislativă numărul B337/2019, depus la Senat marţi, 2 iulie 2019, prevede următoarele moficiări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează:

1. Abrogarea literei e) din cadrul art. 100, alin (3), care prevedea ca nerespectarea regulilor privind depăşirea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.

2. Introducerea literei f) în cadrul art. 102, alin (3), care prevedea ca nerespectarea regulilor privind depăşirea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel, după intrarea în vigoare a acestor noi modificări ale Codului rutier, şoferii care nu vor respecta regulile privind depăşirea se vor alege cu o amendă mai mare şi cu suspendarea permisului pe 90 de zile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
modificari,
rutier,
soferi,
prevedere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.