ALEGERI parlamentare anticipate în Grecia: Un scrutin a fost convocat de Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe la europarlamentare

Postat la 07 iulie 2019 72 afişări

Cetăţenii Greciei vor vota duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, convocate de prim-ministrul Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe obţinute de partidul său în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.

ALEGERI parlamentare anticipate în Grecia: Un scrutin a fost convocat de Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe la europarlamentare

Partidele principale în cadrul alegerilor de duminică vor fi formaţiunea Noua Democraţie (centru-dreapta), condus de Kyriakos Mitsotakis şi formaţiunea Syriza (stânga), condusă de prim-ministrul grec Alexis Tsipras.

 

Premierul Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după ce formaţiunea Noua Democraţie a câştigat cu un avans de 10% scrutinul europarlamentar din mai.

 

Conform celui mai recent sondaj, realizat de Pulse, Partidul Noua Democraţie este creditat cu 36% dintre voturi, cu opt procente mai mult decât formaţiunea condusă de Tsipras, care ar urma să obţină 28% dintre voturi, relatează publicaţia Ekathimerini.

 

Citiţi mai mult pe mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.