Cât de uşor îşi găsesc un loc de muncă absolvenţii de facultate din România

Postat la 07 iulie 2019 283 afişări

Cât de uşor îşi găsesc un loc de muncă absolvenţii de facultate din România

Rata de angajare a proaspăt absolvenţilor de facultate - un in­dicator calculat de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Eu­ro­pene, ca pondere din total a absolvenţilor de studii supe­rioa­re care s-au angajat în primii trei ani de la absolvire - a ajuns la 88,9% în 2018 în România, peste media UE de 85,5%.

 

Cu aproape nouă din zece absolvenţi de facultate care se anga­jează după absolvire, România se află în acest clasament pe locul 15 în rândul statelor UE. Cele mai ridicate niveluri ale ratei de angajare a absolvenţilor de facultate au fost înre­gis­trate în 2018 în Malta (96,7%), Olanda (94,8%), Ger­mania (94,3%), Luxemburg (94%), Suedia (92,5%) şi Cehia (91,5%).

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.