O veste bună pentru investitorii în bitcoin: Reglementatorii din Marea Britanie au aprobat primul fond de investiţii dedicat exclusiv criptomonedelor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 iulie 2019 76 afişări

O veste bună pentru investitorii în bitcoin: Reglementatorii din Marea Britanie au aprobat primul fond de investiţii dedicat exclusiv criptomonedelor

Prime Factor Capital este primul fond de investiţii de tip hedge fund cu activitate exclusiv în criptomonede, care a fost aprobat de FCA (n.r: autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie), potrivit Bloomberg.

Deşi firma a fost aprobată de autoritatea de supraveghere din Marea Britanie, ea trebuie să se supună reglementărilor europene.

Sub aceste reglementări, fondului i se permite să deţină active de peste 100 milioane de euro în portofoliu. Astfel, Prime Factor Capital devine primul fond care poate investi exclusiv doar în această clasă de active.

Fondatorii Prime Factor Capital cred că printr-o singură clasă de active ei pot rămâne în faţa competitorilor globali, chiar şi atunci când piaţa întregistrează turbulenţe.

„Majoritatea vehiculelor de investiţii din piaţa critpomonedelor nu sunt aprobate de reglementatori, iar acest lucru reprezintă o mare problemă într-o piaţă care are o reputaţie atât de proastă”, spune Adam Grimsley, directorul operaţional al Prime Factor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.