Acţiunile Netflix continuă să primească recomandări de vânzare, după ce compania s-a prăbuşit cu 75% faţă de maximul atins toamna trecută

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 iunie 2022 121 afişări

Acţiunile Netflix continuă să primească recomandări de vânzare, după ce compania s-a prăbuşit cu 75% faţă de maximul atins toamna trecută
  • Compania este pe minus cu 72% anul acesta, cel mai mare declin din rândul emitenţilor incluşi în S&P 500

Selloff-ul acţiunilor Netflix, liderul industriei de video streaming la nivel mondial, pare că nu va lua sfârşit în viitorul apropiat, chiar dacă gigantul din Statele Unite a scăzut cu circa 75% prin comparaţie cu maximul atins în octombrie 2021.

Recent, Matthew Harrigan, analist al băncii de investiţii Benchmark, cu o capitalizare de 350 milioane de dolari, a oferit cel mai pesimist preţ ţintă de pe Wall Street în ceea ce priveşte acţiunile Netflix, conform MarketWatch.

Fără dinamica şedinţei de tranzacţionare de miercuri, preţul unei acţiuni atinge 167,54 dolari, cu 0,5% peste media ultimilor cinci ani de 166,37 dolari per unitate.

Harrigan spune că a revenit la o recomandare de tip de tip „sell” după ce a acordat în ianuarie un rating de tip „hold” (menţinere). Astfel, analistul oferă acum un preţ ţintă de 157 de dolari, cel mai scăzut din rândul a 44 de analişti intervievaţi de furnizorul de date financiare FactSet.

La momentul actualizării din 21 ianuarie, venită în urma dezamăgitoarelor rezultate din T4/2021 şi estimărilor privind dinamica viitoare care au provocat un declin de 22% al acţiunilor, analistul – cunoscut pentru poziţiile sale pesimiste – a sugerat că selloff-ul a ajuns la final.

Analistul şi-a menţinut recomandarea de menţinere şi după ce acţiunile au scăzut cu 35% pe 20 aprilie ca urmare a publicării rezultatelor din T1/2022, care au surprins prima scădere importantă a numărului de abonaţi din ultimii ani. Declinul a fost influenţat de ascensiunea rivalilor HBO Max, Disney+ şi Amazon Prime Video, printre alţii.

În prezent, Harrigan susţine că este „sceptic cu privire la orice creştere susţinută a acţiunilor Netflix”, în pofida declaraţiilor altor analişti, conform cărora evaluarea companiei a devenit mult mai atractivă datorită scăderilor de anul acesta.

Acţiunile Netflix s-au depreciat cu 72% în 2022, suferind cel mai mare declin din rândul emitenţilor incluşi în indicele bursier S&P 500, care este pe minus cu 22% în acelaşi interval de timp.

Având una dintre cele mai creşteri din timpul pandemiei de coronavirus, beneficiind din plin de lungile perioade de lockdown, compania afişează acum o capitalizare de 74,4 miliarde de dolari, de la 300 de miliarde de dolari toamna trecută.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.