Acţiunile Facebook au scăzut cu 20%, chiar dacă gigantul media a raportat rezultate record

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iulie 2018 1630 afişări

Acţiunile Facebook au scăzut cu 20%, chiar dacă gigantul media a raportat rezultate record

Acţiunile companiei Facebook au scăzut cu peste 20% miercuri, după ce compania a anunţat rezultatele trimestriale iar investitorii şi-au arătat nemulţumirea faţă de evoluţia numărului de utilizatori, potrivit MarketWatch.

Miercuri, după închiderea bursei, acţiunile Facebook au scăzut cu 22,2%, la 173,5 dolari per acţiune pe Nasdaq. Astfel, gigantul de social media a pierdut circa 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă de 620 de miliarde de dolari.

Compania a raportat miercuri o evoluţie dezamăgitoare a numărului de utilizatori noi are folosesc platforma de social media, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitori.

Segmentul de utilizatori SUA-Canada a rămas relativ la acelaşi nivel, în timp ce pe segmentul european, Facebook a pierdut 3 milioane de utilizatori, ajungând la 279 de milioane.

Deşi veniturile companiei au crescut cu 42% de la an la an pe ultimul trimestru, ajungând la 13,2 miliarde de dolari, nu aceste erau aşteptările străzii.

Proftul a crescut, de asemenea, la 5,1 miliarde de dolari de la 3,9 miliarde de dolari, însă investitorii au rămas nemulţumiţi de evoluţia utilizatorilor.

Compania a înregistrat o performanţă bursieră constantă în ultimii patru ani, cu o singură scădere masivă de 15% în luna martie când scandalul Cambridge Analytica a ieşit la suprafaţă. Acţiunile şi-au revenit treptat şi au crescut cu 29% în ultimul an şi 21% dar în 2018, însă această creştere s-a pierdut în totalitate miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
scadere,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.