Acord de parteneriat între CNAIR şi Primăria Cluj pentru realizarea Centurii metropolitane

Autor: Mediafax Postat la 13 decembrie 2022 76 afişări

Acord de parteneriat între CNAIR şi Primăria Cluj pentru realizarea Centurii metropolitane

Primarul Emil Boc şi conducerea CNAIR au semnat marţi un acord de parteneriat, potrivit căruia Primăria Cluj-Napoca se va ocupa de implementarea proiectului de realizare a Centurii metropolitane.

„Prin documentul încheiat astăzi între CNAIR şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca proiectul va fi implementat şi astfel va fi descongestionat traficul rutier în municipiu prin separarea fluxurilor rutiere de tranzit de cele locale”, a afirmat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„Acum ne ocupăm de implementarea proiectului. Am încredere în profesionalismul colegilor mei şi în susţinerea acestui proiect de către toate autorităţile publice implicate în derularea lui”, a spus primarul Emil Boc.

Potrivit acestuia, Centura metropolitană va avea o lungime de 42 de kilometri, 32 de drumuri de legătură, 26 de kilometri de bretele şi noduri şi 35 de kilometri de piste de biciclete.

Valoarea totală a centurii este de 1.409.270.111 euro.

Lucrarea se va executa în 2 etape. Prima etapă porneşte cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgenţă Floreşti şi merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida, iar în cea de-a doua etapă se vor realiza lucrările de la Gilău până la Floreşti şi de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpeneşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.