Aceste bancnote dispar până în 2027? Anunţ de la cel mai înalt nivel: „Vom plăti cu euro digitali”

Postat la 23 iulie 2023 148 afişări

Aceste bancnote dispar până în 2027? Anunţ de la cel mai înalt nivel: „Vom plăti cu euro digitali”

Era digitală pare să acapareze banii cu totul, iar preşedintele unei importante bănci centrale arată că bancnotele de hârtie ar putea să dispară în doar câţiva ani, astfel că „vom plăti cu euro digitali”.

Aceste bancnote dispar până în 2027? Anunţ de la cel mai înalt nivel: „Vom plăti cu euro digitali”

Plăţile cu euro digitali vor fi posibile în patru ani, a anunţat preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, într-un podcast, acesta devenind mijloc legal de plată uşor, rapid şi sigur până în 2027. Criticii spun că euro digital poate fi programat pentru forţarea deţinătorului la un anumit comportament.

Peste aproximativ patru ani „vom (…) putea plăti cu euro digital”, a prezis Nagel într-un interviu acordat ministrului de finanţe din Baden-Württemberg, Danyal Bayaz (Verzii), în ultimul episod al podcastului „Cäshflow – un podcast despre bani şi politică”, publicat joi ministerul de la Stuttgart.

UE lucrează la euro digital

Pregătirile pentru o versiune digitală a monedei comune europene se desfăşoară de ani de zile. La sfârşitul lunii iunie, Comisia UE şi-a prezentat propunerile pentru un cadru legal pentru euro digital. Prin urmare, euro digital ar trebui să devină curs legal, dar nu să înlocuiască bancnotele şi monedele. Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să decidă în octombrie dacă va continua să lucreze la un euro digital.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
bancnote,
disparitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.