Acest personaj de televiziune a avut un efect neaşteptat: o creştere importantă a numărului de femei care au urmat o carieră în medicină sau ştiinţă

Autor: Florin Casota Postat la 26 aprilie 2016 1072 afişări

Acest personaj de televiziune a avut un efect neaşteptat: o creştere importantă a numărului de femei care au urmat o carieră în medicină sau ştiinţă

A apărut pe micile ecrane timp de nouă ani şi făcea parte dintr-o echipă de investigaţii supranaturale, iar anul acesta a reapărut în faţa spectatorilor după mai bine de un deceniu. Probabil aţi ghicit. Este vorba despre agentul FBI Danna Scully care alături de Mulder a rezolvat nenumărate cazuri.

Se pare că Scully nu doar a distrat oamenii, ci şi a convins mai multe femei să urmeze o carieră într-o agenţie guvernamentală, ştiinţe sau medicină. Întâmplarea a primit şi un nume - "Efectul Scully".

Actriţa Gillian Anderson spune că era conştientă de acest efect şi că a primit nenumărate scrisori de la femei care au fost inspirate de personajul Dana Scully şi că doresc o carieră asemănătoare (fără extratereşti).

Anne Simon, profesor de biologie, care a fost şi consultant în cadrul producţiei TV a declarat că "într-o zi mi-am întrebat studenţii câţi dintre ei au fost influenţaţi de Dana Scully în alegerea carierei şi jumătate dintre ei au spus că a avut un rol în decizia lor."

Chiar şi acum acest efect rămâne subiect de cercetare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/acest-personaj-de-televiziune-a-avut-un-efect-neasteptat-o-crestere-importanta-a-numarului-de-femei-care-au-urmat-o-cariera-in-medicina-sau-stiinta-15273618
15273618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.