Accizele ar putea fi calculate în funcţie de rata inflaţiei şi nu de cursul BCE

Postat la 30 octombrie 2013 44 afişări

Nivelul accizelor ar putea fi stabilit, începând din 2014, prin indexarea valorilor actuale cu rata inflaţiei, renunţându-se astfel la calculul legat de cursul de schimb anunţat de BCE la 1 octombrie, care în acest an a fost sub cel din 2012, ceea ce ar fi afectat negativ încasările bugetare.

Accizele ar putea fi calculate în funcţie de rata inflaţiei şi nu de cursul BCE

 Accizele ar putea fi calculate în funcţie de rata inflaţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a declarat marţi la GÂNDUL LIVE că Guvernul intenţionează să renunţe anul viitor la stabilirea accizelor în funcţie de cursul de schimb valutar din data de 1 octombrie, fără să precizeze însă care va fi noua modalitate de calcul.

"Vom vedea. Dumneavoastră găsiţi o motivaţie logică pentru care avem determinarea la 1 octombrie? A existat o motivaţie câtă vreme era clar că se depreciază permanent cursul de schimb. Şi atunci aveai cumva o certitudine că prin raportarea unui curs mai mare vei avea încasări. Dar cursul e foarte stabil, raportarea la cursul de schimb nu se justifică", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/accizele-ar-putea-fi-calculate-in-functie-de-rata-inflatiei-si-nu-de-cursul-bce-11590713
11590713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.