ABC Data intră pe piaţa românească a tabletelor

Autor: Ioana Niţă Postat la 27 aprilie 2014 59 afişări

Polonezii de la ABC Data, cel mai mare distribuitor IT&C din regiune, care de la începutul anului a intrat direct şi în România, vor furniza în exclusivitate pe plan local branduri prezente în Europa Centrală şi de Est, precum şi propriul brand de tablete Colorovo, cu care ţintesc în 2014 o cotă de circa 8% pe piaţa de profil, potrivit reprezentanţilor locali ai companiei.

ABC Data intră pe piaţa românească a tabletelor

"O estimare realistă pentru anul acesta este o cotă de 7-8% pe piaţa de tablete. Optimist, pot să mă gândesc şi la 12%, dar depinde foarte mult de ce se va întâmpla de Black Friday. De obicei, Black Friday dictează ritmul volumului în retail", a declarat Alexandru Gheorghiu, directorul de vânzări al ABC Data, adăugând că în prezent se lucrează la creşterea notorietăţii brandului Colorovo pe plan local.

Anul trecut în România s-au vândut peste 500.000 de tablete, valoarea întregii pieţe fiind de circa 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor din piaţă. Tabletele Colorovo vor intra în competiţie în principal cu brandurile locale, precum Allview, E-Boda şi Evolio, care deţin aproximativ jumătate din piaţa de profil.

În prezent, portofoliul de tablete Colorovo include trei game - Lite (entry level), Vision (medium) şi Supreme (premium). Tabletele din gama premium au procesoare Intel, urmând să fie lansată şi o tabletă care rulează sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft. "Urmează să extindem gama de tablete cu procesor Intel, ceea ce este foarte important pentru piaţa de aici pentru segmentele corporate şi guvernamental. În curând va fi lansată şi o tabletă cu sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft. Tableta va avea un ecran de 10 inchi şi va veni complet accesorizată, cu husă şi tastatură", a precizat Gheorghiu.

Pe lângă tablete, sub brandul Colorovo se regăsesc şi consumabile pentru industria de printing şi echipamente de birotică, iar în curând vor fi introduse în portofoliu şi smartphone-uri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/abc-data-intra-pe-piata-romaneasca-a-tabletelor-12536004
12536004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.