A studiat în Canada dar a ales să se întoarcă, la 21 de ani, în România: "Căutam acel sentiment de «acasă»"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 iulie 2019 456 afişări

„Piaţa locală are o deschidere din ce în ce mai mare pentru serviciile de integritate şi antifraudă, iar cu ajutorul expertizei şi al eforturilor depuse de către echipă am reuşit să obţinem rezultate excepţionale şi o creştere a venitului de peste 20% faţă de anul financiar anterior (respectiv 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019).”

A studiat în Canada dar a ales să se întoarcă, la 21 de ani, în România: "Căutam acel sentiment de «acasă»"

Clarisa Zavate coordonează departamentul Forensic & Integrity Services din cadrul EY România, având în subordine o echipă compusă din 22 de experţi în antifraudă şi anticorupţie, investigaţii şi business intelligence, combaterea spălării banilor (AML), forensic technology (Forensic Data Analytics – FDA), dispute şi litigii, dar şi în protecţia datelor cu caracter personal (GDPR).

Clarisa Zavate a emigrat în 1997 cu părinţii săi în Canada şi a copilărit în Toronto, unde a urmat toate etapele educaţionale, inclusiv studiile universitare. S-a întors în România în 2009, la 21 de ani, „căutând acel sentiment de «acasă» şi dorind să mă stabilesc aici”. În ultimii 10 ani a lucrat în diverse sedii din reţeaua EY, respectiv Bucureşti, New York, New Jersey, Londra şi Zürich. A căutat însă constant oportunitatea de a reveni în ţară, iar în momentul în care s-a ivit acest rol, alegerea a fost clară. „România este locul în care îmi doresc să rămân şi mă bucur de un rol care îmi permite în continuare să am o experienţă globală, să lucrez cu echipe multinaţionale şi să colaborez cu cele mai mari firme globale. Mai mult, îmi doresc să contribui la dezvoltarea pieţei locale şi, mai ales, să îmbunătăţesc mediul local în lupta anticorupţie.”

Este licenţiată în Administrarea Afacerilor Internaţionale la facultatea Schulich School of Business (York University) din Toronto şi a absolvit un master în Managementul Proiectelor Internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti. 

Profilul Clarisei Zavate a apărut în ediţia de anul acesta a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP din România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.