A sta acasă în Europa fără frontiere

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 februarie 2013 32 afişări

Peste o treime din cetăţenii europeni au călătorit măcar o dată într-o altă ţară membră a UE în ultimele 12 luni, în scădere faţă de sondajul similar din februarie 2012, reiese dintr-un Eurobarometru publicat în această lună.

Peste 6 din 10 cetăţeni (63%) afirmă că nu au călătorit deloc într-o altă ţară comunitară. Conform sondajului, 12% dintre români au călătorit cel puţin o dată în UE, 9% de două până la cinci ori, 4% de peste cinci ori şi 74% deloc.

Pentru comparaţie, europenii care au stat cel mai mult acasă au fost grecii (83% nu au călătorit deloc în altă ţară UE), urmaţi de bulgari (78%) şi de portughezi (76%), iar cei mai plimbăreţi au fost luxemburghezii, dintre care numai 23% au avut zero voiaje în Europa.

Cetăţenii a 18 state membre nu au plecat deloc în altă ţară comunitară în ultimul an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Europa,
Eurobarometru,
calatorii,
voiaj,
strainatate
/actualitate/a-sta-acasa-in-europa-fara-frontiere-10592057
10592057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.