A revenit interesul pentru dezvoltarea imobiliară. Dezvoltatorii s-au înţeles mai uşor cu vânzătorii de terenuri

Postat la 12 decembrie 2012 9 afişări

Interesul pentru dezvoltarea imobiliară a revenit în acest an, pe fondul scăderii considerabile a diferenţei între preţul cerut de proprietari şi cel oferit de dezvoltatori, se arată într-o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Capital Property Advisors.

Pe piaţa de investiţii cumpărătorii s-au orientat în acest an către produse generatoare de venit, în speţă clădiri de birouri de calitate, închiriate către chiriaşi cu o bonitate bună, la o chirie sustenabilă şi care prezintă un risc scăzut în ceea ce priveşte gradul de neocupare.

În acelaşi timp, interesul investitorilor s-a canalizat şi către terenuri pentru dezvoltări ulterioare, localizate în zone uşor accesibile-proximitatea faţă de metrou şi mijloacele de transport fiind unul din criteriile principale.

"La fel ca în anii trecuţi, am observat un interes crescut în ceea ce priveşte produsele «prime». A revenit interesul pentru dezvoltare, anul acesta fiind achiziţionate mai multe terenuri pentru dezvoltări ulterioare de proiecte de birouri şi rezidenţiale. Acest lucru se datorează şi faptului că diferenţa dintre preţul cerut şi preţul oferit de către dezvoltatori a scăzut considerabil", a declarat într-un comunicat Adrian Mihăilă, associate director, Capital Property Advisors.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-revenit-interesul-pentru-dezvoltarea-imobiliara-dezvoltatorii-s-au-inteles-mai-usor-cu-vanzatorii-de-terenuri-10387810
10387810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.