A renunţat la job-ul unde avea un salariu excepţional pentru a construi paturi copiiilor săraci care dorm pe podea

Autor: Andra Stroe Postat la 09 mai 2019 68 afişări

În 2012, Luke Mickelson a decis să construiască şi să doneze un pat suprapus după ce a aflat că în cartierul în care locuia, din statul american Idaho, exista o familie a cărei copii dormeau pe podea.

A renunţat la job-ul unde avea un salariu excepţional pentru a construi paturi copiiilor săraci care dorm pe podea

„Există copii ai căror părinţi nu reuşesc să pună mâncare pe masă, ori să cumpere haine cu care să-i îmbrace sau să le ofere un acoperiş deasupra patului. Un pat reprezintă un lux.”

Iniţial, bărbatul a construit singur paturile, avându-l drept model pe cel al fiicei sale şi cumpărând materiale din proprii bani. Ulterior a chemat familia şi câţiva prieteni să îl ajute în timpul concediilor.

„Primul proiect a reprezentat construirea a 11 paturi suprapuse în garajul meu. Anul viitor am fabricat 15, iar numărul s-a dublat an de an. În 2017 am construit 612 paturi”, povesteşte el. Până în prezent, organizaţia nonprofit a distribuit gratuit peste 1.500 de paturi copiilor de pe întreg teritoriul Americii.

Odată cu creşterea rapidă a ordanizaţiei sale, Mickelson s-a văzut nevoit să aleagă o decizie capitală: să avanseze în carieră sau să continue pe acest drum. A ales a doua variantă, decizie în urma căreia a ajuns de la o carieră înfloritoare cu un salariu mai mult decât motivan să nu mai aibă niciun ban. Însă nu s-a uitat niciodată în spate. „Nevoia de a vedea bucuria de pe feţele copiilor m-a făcut să înţeleg că pot face ceva diferit.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
saracie,
american,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.