A renunţat la job-ul bine plătit pentru a construi paturi copiilor săraci

Autor: Andra Stroe Postat la 03 ianuarie 2019 172 afişări

În timp ce unele persoane cheltuie mici averi pe saltele cu memorie, aşternuturi din mătase sau paturi construite din materiale scumpe, pentru alţii un pat mic, din lemn ieftin, poate reprezenta un lux.

A renunţat la job-ul bine plătit pentru a construi paturi copiilor săraci

 Luke Mickelson, un american din Idaho, a decis să schimbe acest lucru în rândul copiilor săraci din comunitatea sa, iar iniţiativa s-a transformat într-un proiect extins de-a lungul întregului teritoriu al SUA.

Ideea i-a venit în 2012, când a aflat despre cazul unei familii sărace şi a mers să o viziteze pentru a vedea cum ar putea să dea o mână de ajutor. Ajuns acolo, a fost şocat să vadă că fetiţa acestora dormea pe jos, pe câteva haine strânse grămadă, deoarece nu aveau pat.

Mickelson, acum în vârstă de 41 de ani, a decis să le doneze un pat suprapus pe care îl avea acasă. Bucuria copilei a fost fără margini.

Curând, Mickelson a aflat cât de răspândită este această situaţie în rândul comunităţii în care locuia. Aşa că a decis să înfiinţeze Sleep in Heavenly Peace, o organizaţie non-profit a cărei activitate presupune să construiască şi să doneze paturi suprapuse copiilor săraci.

Folosind patul fiicei sale ca model, Mickelson a început să cumpere lemn şi piese pentru a construi paturi din proprii săi bani. El a cerut ajutorul prietenilor şi membrilor familiei pentru a-l ajuta la fabricarea acestora. Grupul de voluntari s-a mărit treptat, şi tot mai mulţi membri din comunitate au început să-şi ofere sprijinul.

Întâi, au construit 11 paturi supraetajate în garajul său. Un an mai târziu, au fabricat 15 paturi, apoi numărul acestora s-a dublat an de an, până când, în 2017, au reuşit să construiască 612 paturi supraetajate.

Curând, activitatea acestora s-a extins şi în alte state. Având drept motto “Niciun copil nu doarme pe podea în oraşul nostru”, organizaţia nonprofit, prin intermediul celor peste 65 de filiale, a construit şi donat de-a lungul timpului peste 1.500 de paturi copiilor nevoiaşi, în SUA.

Odată ce activitatea organizaţiei pe care a înfiinţat-o s-a intensificat, Mickelson s-a văzut însă pus în faţa unei decizii majore: să avanseze în carieră sau să se ocupe de aceasta. A ales-o pe cea din urmă, renunţând la job-ul foarte bine plătit şi la compania în cadrul căreia lucra de 18 ani pentru a se dedica întotalitate cauzei sale.

„Mi-am dat seama că nevoia pe care o am nu este financiară. Aveam nevoie să văd bucuria pe feţele copiilor, să ştiu că pot să fac ceva în acest sens”, a spus el, citat de CNN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
saracie,
decizie,
initiativa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.