Cea mai bogată familie din Germania perioadei naziste este la fel de bogată şi astăzi. Cum a reuşit clanul Flick să-şi ascundă operaţiunile în Viena şi ce legatură este cu Ilie Năstase

Postat la 02 ianuarie 2019 555 afişări

Fiecare membru al familiei Flick are o avere de 1,8 mld. dolari. Bunicul lor a fost cel mai bogat om din Germania postbelică, acesta îmbogăţindu-se prin afaceri cu armament pe spatele sclavilor din atelierele de producţie, scrie Bloomberg.

Cea mai bogată familie din Germania perioadei naziste este la fel de bogată şi astăzi. Cum a reuşit clanul Flick să-şi ascundă operaţiunile în Viena şi ce legatură este cu Ilie Năstase

Tatăl lor a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri politice de după Al Doilea Război Mondial, acesta aproape pierzând toată averea familiei. Cu toate acestea, a rămas destul din avere pentru Viktoria-Katharina Flick şi fratelel ei geamăn, Karl-Friedrich Flick, fiecare având o avere netă de 1,8 mld. dolari, potrivit indexului miliardarilor Bloomberg.

 

În spatele bogăţiei, care este administrată discret de către biroul familiei din Austria, se ascunde o istorie întunecată a celei mai bogate dinastii industriale germane.

 

Averea îşi are rădăcinile în perioada lui Friedrich Flick, care a petrecut trei ani în închisoare, condamnat de către tribunalul Nurnberg pentru crime de război, din cauza acuzaţiilor că a folosit sclavi pentru producţia de armament pentru nazişti. Acesta a creat un imperiu al oţelului, care s-a extins în teritoriile ocupate de nazişti, dar şi în Germania prin exproprierea sau vânzarea forţată a afacerilor deţinute de evrei. Estimările arată un număr de 40.000 de persoane care au murit în companiile conduse de Flick, potrivit unui studiu publicat în 2008.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.