A mai ramas o luna pana la listarea Fondului Proprietatea la Bursa

Postat la 23 decembrie 2010 29 afişări

Franklin Templeton Investment Management Limited, managerul de investitii si administratorul Fondului Proprietatea, a depus joi prospectul si cererea de admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce aduce Fondul cu un pas mai aproape de listarea la bursa, programata pentru 25 ianuarie 2011.

Dupa ce a aprobat prospectul Fondului saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis miercuri Certificatul de Inregistrare a Valorilor Mobiliare (CIVM).

CNVM a aprobat in aceasta saptamana si amendamentul la prospect referitor la actualizarea stadiului unor litigii, precum si la analiza valorii activului net. Cea mai recenta valoare a activului net, calculata de Fond si certificata de Depozitarul Central, era la 30 noiembrie de 15,9 miliarde de lei (ceea ce inseamna 1,154 lei/actiune), in crestere de la 13,49 miliarde la sfarsitul lunii octombrie (respectiv 0,979 lei/actiune).

La finele lui septembrie, cand Franklin Templeton a preluat administrarea Fondului, valoarea activului net era de 13,39 miliarde de lei (0,972 lei/actiune). Fondul publica pe site-ul propriu valoarea actualizata a activului net la fiecare data de 15 a lunii.

Pentru pregatirea listarii, Fondul Proprietatea a colaborat cu consortiul de brokeri format din Raiffeisen Capital Investment (lead manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti, respectiv cu consultantii juridici Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA.

Inaintea listarii la bursa, managerul de investitii si administratorul unic impreuna cu brokerii vor organiza o serie de roadshow-uri nationale si internationale pentru a promova Fondul Proprietatea in randul investitorilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-mai-ramas-o-luna-pana-la-listarea-fondului-proprietatea-la-bursa-7842766
7842766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.