A început lupta pentru Odesa. Ucraina: primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 martie 2022 65 afişări

A început lupta pentru Odesa. Ucraina: primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe

Autorităţile din Odesa acuză forţele ruseşti că luni dimineaţa au declanşat un atac asupra unor clădiri rezidenţiale din apropierea oraşului. Este primul atac asupra portului de la Marea Neagră.

Consiliul oraşului a anunţat că nu au fost victime în urma loviturilor care au provocat mai multe incendii.

„Este vorba despre clădiri rezidenţiale unde locuiesc oameni paşnici”, a spus primarul oraşului Odesa, Gennadiy Trukhanov.

Rusia a negat faptul că atacă obiective civile.

Oraşul Odesa este considerat a fi o ţintă cheie pentru forţele lui Vladimir Putin în condiţiile în care portul este principala poartă de intrare a mărfurilor în Ucraina.

Ucraina nu mai are alte porturi importante şi pierderea oraşului Odesa ar însemna că Rusia controlează tot ţărmul Mării Negre.

De asemenea, capturarea Odesei de către ruşi va avea efecte negative şi asupra ţărilor vecine deoarece ruşii vor avea posibilitatea să deschidă un coridor terestru până în regiunea separatistă Transnistria care doreşte să se desprindă de Republica Moldova. Regiunea adăposteşte 1.500 de soldaţi ruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
odesa,
atac,
ruşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.