A fost emis tichetul de masă cu nr. 2.000.000

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 septembrie 2012 31 afişări

Edenred România, cel mai mare emitent de tichete şi carduri pre-plătite de servicii din România, a înregistrat emiterea, în cei peste 13 ani de activitate, a 2 miliarde de tichete de masă Ticket Restaurant.

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, peste 70% din companii incluzân-du-le în pachetele de recompensare a salariaţilor. Ticket Restaurant, tichetele de masă emise de Edenred, sunt utilizate de 35.000 de companii şi de peste 1 milion de angajaţi, care le pot cheltui în 50 000 de magazine şi restaurante afiliate.

Primul tichet de masă din România a fost un Ticket Restaurant emis în data de 17 martie 1999, cu valoarea nominală de 16.000 de lei vechi. în prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă este de 9 lei.

Conform legii tichetelor de masă, valoarea nominală a acestora se indexează (obligatoriu până în 2012, opţional din 2012) semestrial, cu indicele preţurilor de consum la mărfurile alimentare, comunicat de INS.

Cu toate acestea, valoarea nominală a tichetelor de masă nu mai fost indexată în ultimele 3 semestre şi a rămas 9 lei, după alte 3 semestre de stagnare. Conform unor analize recente ale Institutului de Economie Naţională al Academiei Române, valoarea de 9 lei a unui tichet de masă nu acoperă costul unei mese de prânz, valoarea recomandată fiind de 12 lei.

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu din România, datorită faptului că sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, exonerate integral de taxe social-salariale şi taxe social-patronale. Din iulie 2010, sunt supuse impozitării cu 16% (impozit pe venit).

Alte tipuri de tichete şi carduri emise în România de Edenred sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou, tichete de asistenţă socială Ticket Asist, tichete de creşă Ticket Creşa, tichete de îngrijire medicală Ticket Medica, tichete de vacantă Ticket Vacanţa, carduri cadou Compliments.

Garantând utilizarea fondurilor alocate strict în scopul căruia îi sunt destinate, aceste tichete şi carduri permit organizaţiilor să îşi organizeze mai eficient activitatea în sfera:

• Beneficiilor pentru angajaţi (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers, etc.)

• Managementului cheltuielilor profesionale (Ticket Car, Ticket Clean Way, etc.)

• Programelor de motivare şi recompensare (Ticket Cadou, Card Compliments, Ticket Compliments, Ticket Kadéos, etc.)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tichet,
masa,
carduri
/actualitate/a-fost-emis-tichetul-de-masa-cu-nr-2-000-000-10024003
10024003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.