A fost descoperită metoda de a face fotografii prin perete

Postat la 24 mai 2017 79 afişări

Undele Wi-Fi pătrund cu uşurinţă dincolo de orice perete. Acum o echipă de cercetători germani a găsit metoda de a face fotografii pornind de la scanarea Wi-Fi.

A fost descoperită metoda de a face fotografii prin perete

O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnică din Munchen elaborează o nouă tehnologie care fructifică această proprietate a undelor Wi-Fi pentru a realiza holograme sau fotografii 3D cu obiectele care se află în interiorul unei camere.

Tehnologia se află încă în fază de prototip şi are o rezoluţie limitată, dar perspectivele sunt promiţătoare.

"Se poate scana o cameră, pornind de la transmisia Wi-Fi. Nu se poate fotografia o ceaşcă de cafea, dar formele unei persoane sau a unui câine aflat pe canapea sunt surprinse cu acurateţe. Orice obiect mai mare de 4 centimetri poate fi captat", a explicat cercetătorul Philipp Holl de la universitatea din Munchen, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.