A donat sânge ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ, timp de 60 de ani, şi a salvat peste 2,4 MILIOANE DE COPII. Povestea bărbatului care a devenit erou naţional

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 12 mai 2018 2159 afişări

A donat sânge ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ, timp de 60 de ani, şi a salvat peste 2,4 MILIOANE DE COPII. Povestea bărbatului care a devenit erou naţional

James Harrison, numit "bărbatul cu braţul de aur", a donat sânge săptămânal încă de la vârsta adolescenţei. Ajuns la vârsta de 81 de ani, australianul s-a "retras" la finalul acestei săptămâni, marcând finalul unui capitol impresionant.

 

Sângele lui Harrison are o serie de anticorpi unici, folosiţi pentru a dezvolta o injecţie numită Anti-D; aceasta combate o afecţiune dezvoltată de femeile al căror sânge are Rh negativ ce poartă copii cu sânge având Rh pozitiv, moştenit de la tată. În timpul sarcinii, anticorpii femeii atacă celulele fetusului, ducând de multe ori la moartea acestuia.

 

Potrivit statisticilor prezentate de Crucea Roşie din Australia, sângele său a salvat peste 2,4 milioane de copii. 

 

Darul uimitor al lui Harrison a fost descoperit în timpul unei operaţii pe care acesta a avut-o la 14 ani. Doctorii nu sunt siguri de ce bărbatul are aceşti anticorpi: "Fiecare pungă de sânge e importantă, dar cele de la Harrison sunt extraordinare. Toate dozele de Anti-D realizate vreodată în Australia provin din sângele lui Harrison", a declarat un medic celor de la CNN.

 

Chiar şi fiica lui James Harrison a primit o injecţie cu Anti-D: "Asta mi-a adus un nepot sănătos", a spus bărbatul. "E o senzaţie extraordinară să ştii că ai putut salva o viaţă, şi că ai mai salvat multe altele pe lângă."

 

James Harrison e considerat un erou naţional în Australia, câştigând numeroase premii printre care şi Ordinul de Merit Australian.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.