A condus afaceri în Rusia şi Emiratele Arabe Unite, dar venirea în România înseamnă pentru el cel mai mare succes profesional de până acum

Autor: Ioana Matei Postat la 17 august 2017 237 afişări

Pentru Daniel Kearvell, numirea în funcţia de managing director al DHL Express România (companie controlată controlată de gigantul Deutsche Post) la 32 de ani reprezintă cel mai mare succes profesional de până acum. A devenit astfel, în urmă cu aproximativ cinci ani, cel mai tânăr manager de acest nivel în toată reţeaua DHL, răspândită în 221 de ţări. Filiala locală, spune el, înregistrează creşteri anuale de 12%.

A condus afaceri în Rusia şi Emiratele Arabe Unite, dar venirea în România înseamnă pentru el cel mai mare succes profesional de până acum

Kearvell şi-a început cariera la Londra, lucrând pentru Camera de Comerţ Ruso-Britanică; a evoluat până în funcţia de director pentru St. Petersburg şi Rusia de Nord-Vest (în 2004). La DHL a început să lucreze în 2005, ca area manager pentru St. Petersburg, apoi pentru Rusia de Vest. „Momentul în care m-am alăturat DHL a fost pivotal pentru cariera mea şi o decizie care mi-a deschis multe uşi pentru împlinirea mea profesională şi personală.” Acesta a fost de altfel şi cel mai greu test pe care l-a trecut până acum în carieră: „Aveam misiunea să direcţionez spre performanţă un business cu care nu eram familiar, să administrez relaţia cu angajaţi care erau uneori de două ori mai în vârstă decât mine, în limba rusă, ţinând cont că nivelul de limbă engleză al echipei era foarte scăzut”. Prin muncă şi susţinerea echipei, a reuşit să ajungă la o creştere de 40% doi ani consecutiv, iar echipa din St. Petersburg a crescut de la 100, la 340 de oameni. „Acei membri ai echipei sceptici încă din prima zi au devenit în majoritatea cazurilor colegi şi prieteni cu care interacţionez şi astăzi. După această experienţă, toate provocările care au urmat au părut mai uşor de gestionat.” 

În 2009, s-a mutat în biroul regional al companiei care administra pieţele emergente, în funcţia de finance controller, mai întâi în Bruxelles şi apoi în Dubai, iar în 2010, la doar 29 de ani, a fost numit country manager în Qatar.

Priorităţile lui pentru 2017 se leagă de investiţiile DHL în infrastructură şi susţinerea creşterii clienţilor lor. „În ceea ce priveşte investiţiile, acestea vor fi concentrate în înnoirea flotei noastre şi în cele trei huburi importante din ţară: în Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Nivelul investiţiilor ar putea depăşi 2 mil. euro în următorii doi-trei ani.”

DANIEL KEARVELL

37 DE ANI

MANAGING DIRECTOR, DHL EXPRESS ROMÂNIA

CIFRĂ DE AFACERI (2015): 244 MIL. LEI   /   PROFIT NET (2015): 5,6*

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 450

*POTRIVIT INFORMAŢIILOR PUBLICE DISPONIBILE

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.