8 din 10 şoferi bucureşteni recunosc că au petrecut mai mult timp pentru a căuta loc de parcare decât pentru a ajunge la destinaţie

Autor: Florin Casota Postat la 16 octombrie 2017 66 afişări

8 din 10 persoane au declarat că au parcat cel puţin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinaţie. 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puţin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare, conform unui sondaj realizat de UBER la care au răspuns 2770 de oameni care conduc prin Bucureşti.

8 din 10 şoferi bucureşteni recunosc că au petrecut mai mult timp pentru a căuta loc de parcare decât pentru a ajunge la destinaţie

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulaţia maşinilor în Bucureşti, după aglomeraţie şi urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80 de respondenţi sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv: “Problema mea sunt parcangii cărora nimeni nu le face nimic, ca şi cum nu ar exista”, a scris unul dintre ei.

De departe, zona cea mai problematică este centrul oraşului, conform a 78,4% dintre respondenţi, urmată în top de zonele rezidenţiale şi de cele de birouri.

Întrebaţi ce fac atunci când ştiu că trebuie să meargă într-o zonă cu puţine locuri, 52% dintre respondenţi au spus că aleg să meargă cu transportul în comun sau cu serviciile ca UBER, care oferă o alternativă la maşina personală. La capitolul soluţii, cei mai multi respondenţi susţin investiţiile în infrastructură (82% dintre respondenţi), urmate de încurajarea alternativelor la maşina personală - transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenţi).

Potrivit informaţiilor publice, în Bucureşti sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare la peste 1 milion de maşini. Asta înseamnă un loc de parcare pentru cinci maşini. Conform TomTom Index, Bucureştiul se regăseşte pe locul 5 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume şi este cel mai congestionat oraş din Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.