8,4 tone de materiale reciclabile au fost colectate în Bucureşti prin intermediul a 30 de containere inteligente

Autor: Ioana Matei Postat la 09 mai 2019 107 afişări

8,4 tone de materiale reciclabile au fost colectate în Bucureşti prin intermediul a 30 de containere inteligente

Compania Coca-Cola HBC România, Primăria Sectorului 3 - prin Direcţia de Salubritate - şi organizaţia GreenPoint Management, au instalat, în luna februarie a acestui an, 30 de containere inteligente de tip Big Belly în zona  centrală a Capitalei (Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii), în cadrul programului de încurajare a colectării selective „După noi, strângem tot noi”, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. 

De la începutul lunii februarie şi până la jumătatea lunii aprilie, prin reţeaua Big Belly, au fost colectate 8,4 tone de materiale reciclabile în cele 15 containere dedicate colectării deşeurilor reciclabile, acest volum reprezentând 64% din volumul total de deşeuri colectate în containerele Big Belly.

De asemenea, aproape 80% din materialele aruncate în containerele pentru deşeuri reciclabile au fost conforme cu normele în vigoare, ceea ce arată că o infrastructură de acest gen motivează consumatorii să se implice în iniţiativele de colectare selectivă.

 Big Belly este unul dintre cele mai inovatoare sisteme de colectare selectivă a deşeurilor, implementat cu succes în mai multe dintre ţările Uniunii Europene. Unul dintre principalele sale avantaje este acela că include un sistem inteligent de compactare a deşeurilor, alimentat cu energie solară, prin panouri fotovoltaice, ceea ce creşte capacitatea de stocare a acestor containere, ele ajungând să poată colecta o cantitate de 5 ori mai mare decât volumul lor.

Rezultatul direct este eficientizarea spaţiului folosit pentru colectare separată, dar şi reducerea numărului de colectări efective: în timp ce un container clasic are nevoie să fie golit, în medie, de până la 5 ori pe zi, un container Big Belly are nevoie de o singură colectare la 10 zile. În cazul de faţă, numărul de colectări a deşeurilor din zona vizată a fost eficientizat cu 94%! S-au redus, astfel, inclusiv emisiile de CO2 şi cantitatea de combustibil consumată în procesul de colectare.

 Containerele Big Belly  au şi capacitatea de a comunica acest lucru, printr-un sistem de raportare, prin care transmit în mod automat gradul de umplere, precum şi alte informaţii utile, astfel încât salubriştii să nu fie nevoiţi să facă mai multe drumuri pentru a colecta deşeurile dintr-un container care nu este încă plin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
colectare,
deseuri,
capacitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.